Stabiliseren van scheuren in metselwerk

Scheuren in metstel- of stucwerk kun je overal in een pand vinden: in de buitengevel, op de dragende binnenmuren of op de niet-dragende binnenmuren. Ze zijn er in alle vormen en richtingen. Er zijn horizontale scheuren onder dakgoten, schuine scheuren van raam naar hoekmuren, verticale scheuren met verspringingen, scheuren in naden met een aanbouw, trapsgewijze scheuren en scheuren met roestvlekken errond. Vaak verraden ze zo de oorzaak waardoor ze ontstaan zijn, en die moet je soms het eerst proberen aan te pakken. Vocht, corrosie, trekspanning, krimpen van muren door temperatuurverschillen … de oorzaken kunnen velerlei zijn.

Scheuren bedreigen de stabiliteit van elk gebouw

De impact van een scheur blijft echter dezelfde: ze zijn nefast en tasten de stabiliteit van de gevel en het gebouw aan, en esthetisch ogen ze al zeker niet. Aanpakken dus.

Scheuren herstellen met een MX spiraalanker

Om dergelijke scheuren te herstellen, kun je gebruik maken van MX spiraalankers. Die vind je in het aanbod van Maçonfix. Ze zijn de beste garantie voor een duurzaam herstel en een stevige, esthetische afwerking.