Reinigen met de luchtgomtechniek

Tijdens een renovatie kom je weleens een oppervlakte tegen die een nieuw leven moet krijgen. De ondergrond kan van hout zijn, maar ook van steen of metaal. Hij kan bewerkt zijn met verf, olie, vernis, … Gelukkig is er voor elke situatie een oplossing om die lagen te verwijderen.

Oppervlaktes reinigen met de luchtgomtechniek

In de rubriek Verfverwijdering vind je alvast meer informatie over een aantal uitstekende producten waarmee je die verf kunt afbijten. Maar er zijn nog technieken om oude bedekkingslagen te lijf te gaan. Zoals de luchtgomtechniek bijvoorbeeld. Luchtgommen is een vrij recent alternatief voor zandstralen en is een minder agressieve bewerking. Daarom wordt het veel gebruikt voor hout, maar het is dus ook toepasbaar op andere oppervlaktes.

Luchtgommen met of zonder water

Luchtgommen is een techniek waarmee je alle oppervlakten vakkundig kunt reinigen door middel van verschillende granulaten. Afhankelijk van de te bewerken laag en het materiaal kun je de straaldruk, de hoeveelheid straalmiddel en de straalopening allemaal apart instellen. Je krijgt daardoor het gewenste gomeffect en vermijdt al te harde inslagen zoals bij andere staaltechnieken. Optioneel kun je ook met toevoeging van water werken, waardoor je de toestellen ook kunt gebruiken om gevels of monumenten te reinigen.

Maçonfix kiest voor de betrouwbare, robuust gebouwde luchtgomtoestellen van het merk SEDA.