Dragen van plaatmateriaal

Bij elk renovatie- of verbouwingsproject is het een aan- en afvoeren van grote elementen zoals multiplexplaten, gipsplaten, MDF-panelen en tal van andere logge platen. Daarmee moet je soms langs trappen, door deurgaten, of laveren tussen andere materialen.

Platen zomaar tillen: een aanslag op je lichaam

Het kan heel belastend zijn voor je rug, bekken en armspieren als je die platen gewoon ter hand neemt en ze naar hun bestemming probeert te sleuren. Het aantal werkmannen met een lumbago of hernia is niet te tellen. Hoeveel werkmannen zie je daarom niet met een rugsteunriem of brace aan de slag? Het hoeft echter niet zover te komen. Wist je immers dat er handige hulpmiddelen bestaan om platen te heffen en te tillen en zo je lichaam te ontlasten?

Moeiteloos platen tillen en heffen met de Gorilla Gripper

Met de Gorilla Gripper kun je platen dragen zonder moeite. Het is een slim ontworpen ergonomische til- en draaghulp van aluminium, met een sleuf om de plaat in te zetten en een ruim, handig handvat om te heffen. Zo kun je de platen altijd op ongeveer dezelfde manier tillen en hoef je je lichaam niet meer in alle bochten te wringen in onhandige greepposities om de panelen versast te krijgen. Voor spanwijdtes van 9 tot 29 millimeter.